Mijn diensten

Hoe kan ik jou helpen? Of het nu als projectleider, bouwkundig adviseur of stabiliteitsingenieur is, er zijn verschillende manieren waarop ik jou van dienst kan zijn.


Bouwkundig advies
Soms weet je niet wat je van een gebouw moet denken. Er is onzekerheid. Soms is het gewoonweg duidelijk dat het gebouw niet is wat het behoort te zijn. Want er is schade. Er is een conflict. Als technisch raadsman sta ik jou en ook je advocaat bij. Zodat je niet in de kou blijft staan. Ik beschik over verschillende meettoestellen om afstand en vocht te meten. En als het nodig is, kan ik je doorverwijzen naar een advocaat, met wie ik een positieve ervaring heb. Ik heb je rug. Neem snel contact met me op.

Ecohuisdokter
Ben je van Antwerpen, dan kan je mij als Ecohuisdokter ontmoeten in het Ecohuis aan de Turnhoutsebaan 139 te Borgerhout. Via dit project van VIBE en de Stad Antwerpen, kan ik je helpen om je (ver)bouwplannen op een klimaatvriendelijke en klimaatrobuuste manier te realiseren. Wel eerst een afspraak maken via de website.

De Deelingenieur
De Deelingenieur is een crowdfundingsproject. Mijn alter ego, de Deelingenieur, maakt kennis, om gedeeld te worden met een publiek van sponsorende bouwprofessionals. De Deelingenieur zoekt naar oplossingen die zo veel als mogelijk universeel toepasbaar zijn. De bouwprofessional kan de geleverde informatie vergelijken met zijn eigen kennis, inzichten, bevindingen en ervaringen. Er worden oplossingen becijferd van praktische, dagelijkse problemen, getoetst aan gezaghebbende normen en publicaties.

Freelance dienstverlening
Voor korte of lange tijd extra hulp nodig bij het opstellen van je dossier voor een overheidsopdracht? Een extra kracht nodig bij het uitvoeren van stabiliteitsstudies? Of je wilt houtskeletbouw gaan aanbieden, maar je weet niet hoe eraan te beginnen? Wellicht ben ik je man en kan ik je helpen. Graag verneem ik meer over je plannen.

Stabiliteitsstudies
Ik bepaal voor jou de materiaalkenmerken, de vorm en de onderlinge samenhang van de dragende elementen van jouw project. Het gaat voor mij over de uitgebalanceerde beheersing van vier eigenschappen die een constructie heeft, de vier S’en: sterk, stevig, stijf en soepel. Zet er een ‘te’ of een ‘te weinig’ voor, en je weet wat ik bedoel. Ik ben sterk in hout, maar ik ben ook niet verlegen voor staal, beton of metselwerk.

Opleidingen geven
Ik ben een voorstander van kennisdeling. Kennis voor jezelf houden is zo ouderwets. Vandaar het project ‘De Deelingenieur’. Maar ook op een klassieke manier doe ik aan kennisdeling. In opdracht van VIBE geef ik opleidingen en infosessies over houtbouw, bio-ecologisch bouwen en isolatie.

Wetenschappelijk onderbouwde kennis in de bouw?
Hoe meer, hoe liever!

%d bloggers liken dit: